Női vízilabda Európai Szuperkupa - A BL-győztes Sabadell legyőzte a UVSE-t

Sport, 2023.11.07

Az előző idényben Eurokupa-győztes UVSE 14-11-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában címvédő spanyol Sabadelltől az Európai Szuperkupáért kiírt, Margitszigeten rendezett mérkőzésen.

Női vízilabda Európai Szuperkupa - UVSE-Astralpool Sabadell A hatszoros BL-győztes Sabadell története során negyedik alkalommal hódította el a Szuperkupát, melyben az első számú európai sorozat aktuális címvédői már 12-5-re vezetnek az örökmérlegben.

Az UVSE fennállása során másodszor játszott az Európai Szuperkupáért, 2017-ben az orosz Kirisivel szemben bukott el.


  • Női Európai Szuperkupa:
Sabadell (spanyol)-UVSE 14-11 (5-3, 4-4, 3-2, 2-2)

gólszerzők: Forca 3, Ortiz, Keuning, Gercia Gonzalez, Leiton 2-2, van der Sloot 1, illetve Tiba, Lendvay 3-3, Faragó, Hajdu 2-2, Szegedi 1


A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezett keddi összecsapáson a jelen és a jövő csapata találkozott egymással, hiszen míg a Sabadell a világ egyik legjobb válogatottjára, a spanyolra épül, addig az UVSE gerincét a szeptemberi junior világbajnokságon aranyérmes magyar csapat adja.

A találkozó elején a spanyolok emberelőnyös gólokkal léptek el, de a magyar csapat szép egyéni akciókkal harcolt ki ötmétereseket, és ezeket értékesítve egyenlített.

A negyed végét megnyomták a spanyolok, 5-3-ra húztak el, de az UVSE nem adta könnyen magát, a második játékrészben is közel egyenrangú ellenfele volt riválisának.

A nagyszünet után támadásban kissé elfáradt a magyar együttes, ezt kihasználva néggyel léptek el a spanyolok, az UVSE azonban jó védekezéssel, kiváló blokkokkal és egy nagy adag szerencsével - két megpattanó lövéssel - visszajött a meccsbe (9-11), de gyorsan válaszoltak a vendégek.

A záró nyolc percre az UVSE érzékelhetően elkészült az erejével, de így is hatalmasat küzdött leginkább védekezésben. Benczur Márton tanítványai másfél perccel a vége előtt két gólra jöttek fel (11-13), a spanyolok világklasszisa, Judith Forca azonban egy csodálatos ejtéssel eldöntötte az összecsapást.
(MTI)

Galériánk

Női vízilabda Európai Szuperkupa - UVSE-Astralpool Sabadell Női vízilabda Európai Szuperkupa - UVSE-Astralpool Sabadell Női vízilabda Európai Szuperkupa - UVSE-Astralpool Sabadell Női vízilabda Európai Szuperkupa - UVSE-Astralpool Sabadell Női vízilabda Európai Szuperkupa - UVSE-Astralpool Sabadell Női vízilabda Európai Szuperkupa - UVSE-Astralpool Sabadell Női vízilabda Európai Szuperkupa - UVSE-Astralpool Sabadell Női vízilabda Európai Szuperkupa - UVSE-Astralpool Sabadell
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!