Női vízilabda ob I - Indul a 40. szezon - ELŐZETES

Sport, 2022.10.14

A hétvégén rendezik az első fordulót az E.ON női vízilabda ob I 2022/23-szezonjában, amely az élvonal kereken 40. idénye lesz.

Szakértők szerint az elmúlt évek egyik legkiegyenlítettebb pontvadászata lehet a mostani. A sorozatban nyolcadik bajnoki elsőségére törő UVSE - amely egy esetleges sikerrel beérné az örökrangsor második helyén a Dunaújvárost - a világ egyik legjobbja, a Spanyolországba igazoló Keszthelyi Rita nélkül vág neki a bajnokságnak. Ott van az esélyesek között a Ferencváros, amely a holtszezonban a tokiói olimpián bronzérmes, a nyári hazai rendezésű világbajnokságon pedig második válogatott két kiválóságával, Gurisatti Grétával és Leimeter Dórával erősített, de éremesélyes a Dunaújváros, illetve a Szilágyi Dorottya, Parkes Rebecca duóval felálló Eger is.

Visszatér az ob I-be a magyar női vízilabda legendája, a játékosként világ- és Európa-bajnok Stieber Mercedes a BVSC megfiatalított csapatát irányítja.

Az alapszakaszban a 10 csapat oda-visszavágós rendszerben találkozik egymással, a legjobb kettő a négy közé jut, míg a többiek a középszakaszban harcolnak - a páros mérkőzések a 7. pont megszerzéséig tartanak; a csapatok az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeiket magukkal viszik. A rájátszásban a konkrét helyezésekért megy majd a csata. A 10. helyezett osztályozót vív majd a bennmaradásért.


Az 1. forduló programja

péntek:
BVSC-Zugló - Szegedi NVE 20.00

szombat:
Dunaújvárosi FVE - UNI-Győr GYVSE 11.00
Tigra-ZF- Eger - Valdor-Szentes 17.00
UVSE - Tatabánya Women Water Polo 18.00
FTC-Telekom - III. Kerületi TVE 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!