Női vízilabda világkupa - Az Egyesült Államokkal elődöntőznek a magyarok

Sport, 2023.06.24

A magyar női vízilabda-válogatott a házigazda, illetve olimpiai és világbajnoki címvédő Egyesült Államok csapatával játszik a Long Beachen zajló világkupa elődöntőjében.

A pénteki negyeddöntőben az amerikaiak 16-6-ra győzték le Izraelt.

Bíró Attila szövetségi kapitány olimpiai bronzérmes együttese 20-13-ra nyert Görögország ellen, amelynek a magyar női válogatott korábban még soha nem dobott ennyi gólt.

A magyar szövetség honlapján Bíró úgy fogalmazott, annak köszönhető a sima győzelem, hogy csapata egészen fantasztikusan játszott rögtön a mérkőzés elejétől.

"Elégedett vagyok, mert rendkívül tudatosan játszottunk. Látszik, hogy az utolsó másfél évben nagyon sokat dolgoztunk a mentális részen, kifejezetten erősek vagyunk ezen a téren. Az ilyen téthelyzetekben szinte csak az számít, ki az igazán rendíthetetlen fejben - mi ma azok voltunk, és remélem, a következő két napban is hasonlóan erősek leszünk" - magyarázta.

A magyar-amerikai elődöntő közép-európai idő szerint vasárnap 2.00 órakor kezdődik. A másik ágon a hollandok és a spanyolok találkoznak egymással. Az első két hely automatikus kvalifikációt jelent a jövő évi dohai világbajnokságra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!