Női vízilabda világliga - Fölényes győzelemmel orosz továbbjutás

Sport, 2021.03.27

Az orosz válogatott öt góllal legyőzte a holland csapatot a világliga európai selejtezőjében, a budapesti buboréktorna szombati zárómérkőzésén, ezzel kiharcolta a továbbjutást.

Vízilabda - Női világliga, európai selejtező - Hollandia-Oroszország A Tüskeuszodában a magyar válogatott 20 órától a világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal játszik felkészülési mérkőzést.


Női világliga, európai selejtező:
Oroszország-Hollandia 15-10 (2-1, 4-3, 4-2, 5-4)


A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Magyarország 16 pont, 2. (és továbbjutott) Spanyolország 14, 3. (és továbbjutott) Oroszország 9, 4. (és továbbjutott) Görögország 9, 5. Hollandia 8, 6. Olaszország 7, 7. Franciaország 0


A világliga európai selejtezőjében hét csapat volt érintett, és a kiírás értelmében mindegyik hat mérkőzést játszott volna: hármat otthon, hármat idegenben. A pandémia miatt azonban az európai selejtezők tavaly félbeszakadtak, és a halasztások után buboréktorna vált szükségessé, melynek Budapest lett a házigazdája. Mivel az olaszok és a franciák nem utaztak el a magyar fővárosba, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) döntése értelmében ellenfeleik játék nélkül, 5-0-val nyerték meg az ellenük függőben maradt mérkőzéseiket. Bíró Attila szövetségi kapitány időközben olimpiai kvalifikációhoz jutó magyar válogatottjának ezért a budapesti tornán már nem kellett selejtezőt játszania. A sorozatban addig is élen álló együttes 16 ponttal az első helyen zárt, és ott lesz nyolcas szuperdöntőben, melyet a tervek szerint a nyáron Oroszországban rendeznek meg.
(MTI)

Galériánk

Vízilabda - Női világliga, európai selejtező - Hollandia-Oroszország Vízilabda - Női világliga, európai selejtező - Hollandia-Oroszország Vízilabda - Női világliga, európai selejtező - Hollandia-Oroszország Vízilabda - Női világliga, európai selejtező - Hollandia-Oroszország Vízilabda - Női világliga, európai selejtező - Hollandia-Oroszország Vízilabda - Női világliga, európai selejtező - Hollandia-Oroszország
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!