Női vízilabda világliga - Négy fiatal kapott helyet az utazó keretben

Sport, 2022.10.29

Négy fiatal játékos is helyet kapott a világbajnoki ezüstérmes magyar női vízilabda-válogatott keretében, amely a jövő héten Tenerifén játszik a világliga szuperdöntőjében.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Bíró Attila szövetségi kapitány a hosszabb távú célok szellemében Neszmély Boglárkának, Baksa Vandának, Hajdú Katának és Pőcze Pannának is megadja a lehetőséget a bizonyításra.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy jövő szerdától vasárnapig Tenerifén rendezik meg a világliga szuperdöntőjét.

A nyolccsapatos tornán a vb-ezüstérmes, olimpiai bronzérmes magyar válogatott a csoportkörben sorrendben Ausztrália, Spanyolország és Új-Zéland legjobbjaival találkozik. A másik csoportban az Egyesült Államok, Olaszország, Hollandia és Kanada válogatottja csatázik a két elődöntős helyért.


A magyar női válogatott bő kerete:

----------------------------------
kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Keszthelyi-Nagy Rita (CN Mataro, spanyol), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Pőcze Panna (FTC), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Padova, olasz)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!