Női vízilabda Világliga - Ötméteresekkel bukta el az elődöntőt a magyar csapat

Sport, 2022.04.23

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott a spanyoloktól a világliga európai döntőjének szombati elődöntőjében. Bíró Attila olimpiai bronzérmes együttese a szombati bronzmeccsen az olaszokkal játszik.



Eredmény, női világliga, európai döntő:

elődöntő:
Spanyolország-Magyarország 19-18 (2-4, 1-4, 4-1, 5-3, 7-6) - ötméteresekkel
----------------------------------------------------------------------------
a magyar csapat góldobói: Faragó 4, Szilágyi, Garda 2-2, Leimeter, Rybanska, Horváth B., Vályi 1-1


A két csapat a legutóbbi olimpián, világbajnokságon és Európa-bajnokságon is összekerült a négy között, mindegyik alkalommal a spanyolok diadalmaskodtak.

Az összecsapás elején úgy tűnt, az ibériai együttesnek ezúttal szinte esélye sem lesz, a magyar csapat gyakorlatilag tökéletes játékkal rukkolt elő. Támadásban szebbnél szebb gólokat lőtt, hátul pedig Magyari Alda bizonyította, miért is választották 2021-ben a legjobb női vízilabdázónak Magyarországon. A spanyolok bő három perccel a nagyszünet előtt már 8-2-es hátrányban voltak, és időt kellett kérniük.

A harmadik negyedben változott a játék képe, a spanyolok összeszedettebbé váltak, a magyarok pedig többet hibáztak, emiatt a házigazda két gólra feljött és nyílttá tette a küzdelmet.

A spanyolok lendületbe jöttek és másfél perccel a vége előtt egyenlítettek. Utolsó támadása során emberelőnyt kapott a magyar csapat, Bíró Attila időkérése után pedig Faragó Kamilla bombázott a léc alá. A forgatókönyv azonban a túloldalon is ugyanez volt, a fórt 4 másodperccel a vége előtt értékesítették a spanyolok, jöhettek az ötméteresek.

A büntetődobásoknál Magyari védésének köszönhetően az ötödik sorozatban a magyarok a győzelem kapujába kerültek, de Leimeter Dóra lövése a felső lécen csattant, majd a hetedik párban Vályi Vanda hibája döntött.

"A harmadik negyedben kicsit megnyomták a hazai pályát, különben azt mondom, a végeredménytől függetlenül közel járt a tökéleteshez a játékunk" - értékelt a szövetség Facebook-oldalán Bíró Attila szövetségi kapitány. "Ilyen fórkihasználás, ilyen hátrányvédekezés párját ritkítja. A spanyol csapat erejét jelzi, hogy így se tudtuk megverni őket, a meccs döntetlen lett, amire büszkék kell, hogy legyünk. Ezzel a játékkal, ezzel a csapattal jónéhányan bizonyították, hogy itt a helyük, és remélem, tovább tudunk fejlődni akár már holnap is, az olaszok ellen".

A másik elődöntőben:
Hollandia-Olaszország 9-7
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!