Novemberben két felkészülési mérkőzést vív a lengyelekkel a férfi kézilabda-válogatott

Sport, 2023.09.19

Novemberben két felkészülési mérkőzést vív Lengyelországgal a magyar férfi kézilabda-válogatott.

A szövetség honlapjának keddi tájékoztatása szerint a nemzeti együttes november 4-én Szegeden 16.30-tól, másnap pedig Békéscsabán 16 órától találkozik ellenfelével.

"Nyár óta immár főállású szövetségi kapitányként Magyarországon élek, járom a bajnoki mérkőzéseket, nézem a csapatokat, és a válogatott kerettagoktól számos jó teljesítményt látok" - mondta el José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány.

A szakember arról is beszélt, hogy számukra kiemelkedően fontos év lesz a 2024-es, amely januárban a németországi Európa-bajnoksággal indul, ahol nehéz csoportból kell megcélozniuk a továbbjutást Izland, Szerbia és Montenegró ellen.

"Tavasszal pedig olimpiai selejtezőn szerepelünk, egyelőre még a helyszínt és az ellenfeleket sem ismerjük, de nagyon szeretnénk kijutni Párizsba. Most szeptember végén a kluboknak köszönhetően együtt tudunk tölteni egy kis időt, ám mivel ez nem hivatalos válogatott időszak, a külföldön szereplők nélkül. Főként a mérésekre, a fizikai paraméterek felmérésére és fejlesztésére koncentrálunk majd, hiszen a kondíció nagyon fontos a jó szerepléshez. Ezt követően október végén találkozunk újra, majd Szegeden és Békéscsabán játszunk felkészülési találkozókat a lengyelek ellen" - mondta a szövetségi kapitány.

A Magyarországon szereplő játékosok szeptember 29. és október 1. között készülnek majd közösen Telkiben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!