Nyártól Hamburgban folytatja pályafutását Ilic Zoran válogatott kézilabdázó - FRISSTETT (új: nyilatkozat)

Sport, 2023.02.10

Az idény végén elhagyja a Telekom Veszprém kézilabdacsapatát és a német Bundesligában szereplő Hamburghoz igazol a válogatott Ilic Zoran.

A két klub a honlapján számolt be pénteken a megállapodásról, hozzátéve, hogy a 21 éves jobbátlövő kétéves szerződést írt alá a Hamburggal.

"Közös megegyezéssel az a döntés született, hogy nem hosszabbítjuk meg a szerződésünket Zorannal, de bízunk benne, hogy kiváló fejlődési lehetőség lesz ez számára és a későbbiekben az új tapasztalatokkal felvértezve visszatér majd hozzánk" - írta közleményében a magyar klub, amely emlékeztetett rá, hogy Ilic 2021 júliusában az utánpótlásból került a Veszprémhez, amelynek színeiben azóta 64 mérkőzésen lépett pályára és 120 gólt szerzett. A játékos a Veszprémmel kétszer SEHA-Ligát, egy alkalommal pedig Magyar Kupát nyert.

"Az volt az álmom, hogy itt kézilabdázzak, ez nagyon hamar jött és még most is hihetetlen, hogy itt játszom" - fogalmazott Ilic az M1 Nemzeti Sporthíradónak. Kiemelte, mivel a veszprémi klub szerződtette a francia válogatottal olimpiai és világbajnok Nedim Remilit, így jövőre hárman lennének a poszton, ezért nem jutna annyi játéklehetőséghez.

Elárulta: sok csapat megkereste, volt ajánlata Németországból, Franciaországból, Lengyelországból, végül azért döntött a Hamburgba igazolás mellett, mert a világ legjobb bajnokságába megy, ahol reményei szerint sokat fog fejlődni.

Ilic csütörtökön volt Hamburgban, pozitív benyomásai vannak, mint mondta, szép a város, jó a csarnok. Hozzátette: fizikálisan, támadásban és védekezésben is szeretne előrelépni.

A Hamburg most a nyolcadik helyen áll a német bajnokságban, de amint a Veszprém honlapja kiemelte, "komoly tervei" vannak a jövőre nézve.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!