Nyártól jelentősen átalakul az Alba Fehérvár KC játékoskerete

Sport, 2024.02.01

Nyártól jelentősen átalakul a női kézilabda NB I-ben jelenleg hetedik helyen álló Alba Fehérvár KC játékoskerete, a távozók pótlását megkezdte a klub.

A témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Horváth Roland vezetőedző elmondta, hogy hét lejáró szerződésű játékosuk van, közülük nyártól máshol folytatja a két kapus, Kubina Molli és Tóth Nikoletta, valamint a jelenleg sérült irányító, Besszer Borbála, de a jobbátlövő Afentáler Sárával sincs még megállapodás. Jelezte, hogy Besszer helyére igazolták a junior világbajnoki aranyérmes Szabó Kittit, aki nyártól további egy évig marad az együttesnél, mint ahogy a saját nevelésű átlövő, Utasi Linda is, míg az ukrán irányító Tamara Smbatian további két évvel hosszabbított.

Új játékos lesz nyártól a fehérvári nevelésű Szabó-Májer Krisztina, aki a Budaörsből tér vissza, illetve belső védő posztra érkezik a portugál átlövő, a jelenleg a Dunaújvárosban szereplő Débora Solange Costa Moreno.

A tréner megemlítette, hogy a jövő évi keret még nincs kész, mert a balkezes átlövő és kapusposzt még megoldatlan.

Horváth Roland arról is beszélt, hogy a jelenlegi hetedik helyezésük reális, mert majdnem négy hónap kellett ahhoz, hogy jó csapattá váljanak. Hozzátette: a társaság nagyon fiatal és tehetséges, ám védekezésben és támadásban is még sokat kell tanulniuk.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!