Nyíltvízi úszó Ek - Fábián Bettina aranyérmes Velezben

Sport, 2023.09.03

Fábián Bettina aranyérmet nyert vasárnap a nyíltvízi úszók Európa Kupa-sorozatának ötödik, észak-macedóniai állomásán, 10 kilométeren.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 18 éves versenyző három héttel ezelőtt még csaknem húsz másodperccel a német Lea Boy mögött ért célba másodikként Somorján, most azonban a junior világbajnok volt a legjobb, ha csak egy tempóval is, de megelőzte Boyt, az összetettben pedig immár 50 pontra megközelítette az olasz Arianna Bridit, aki ismét a harmadik helyen zárt.

"Összességében jó verseny volt, szép tiszta vízben, komfortosan tudtam úszni, sikerült végig elöl maradni, ami a cél is volt egyébként - mondta a verseny után Fábián Bettina. - Voltak hibák a versenyzésemben, leginkább a tájékozódásban. Nagy íveket úsztunk, sajnos nem láttuk be jól a pályát - viszont nem indultak sokan, ezért a lehető legjobb helyezést szerettem volna elérni. Örülök, hogy ez sikerült, különösen annak, hogy a finisben én voltam a leggyorsabb."

A Velezben rendezett viadalon Fábián mellett Balogh Vivien ugrott vízbe a nőknél, ő a nyolcadik lett, míg a férfiaknál a Gálicz-fivérek közül az ifjabbik, László hetedikként, a tavaly 25 km-en vb-bronzérmes Péter pedig tizedikként zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!