Nyíltvízi úszó-vk - Elhalasztották a nők szombati versenyét Párizsban

Sport, 2023.08.04

A hatalmas esőzés miatt jelentősen romlott a Szajna vízminősége, így a szombati női versenyt elhalasztották a nyíltvízi úszók világkupa-küzdelmeinek párizsi állomásán.

A jövő évi olimpia tesztversenyének helyszínén a rossz időjárás miatt a víz szennyezettsége elérte azt a szintet, amiben már nem rendezhetnek versenyeket.

A Szajnában 1923 óta tilos fürdeni, de évtizedekre nyúlnak vissza az ennek megváltoztatására irányuló kísérletek, és a terv szerint egy 80 milliárd eurós beruházás által - egy földalatti átfolyómedencét építenek, amelynek célja az ilyen szennyezések megelőzése - a jövő évi ötkarikás játékokra ebből már nem lehet probléma.

A francia fővárosban több magyar is indulna a 10 kilométeres versenyen, a nőknél a fukuokai világbajnokságon a váltóval ezüstérmes Fábián Bettina és Olasz Anna, a férfiaknál pedig a csapat másik két tagja, Betlehem Dávid, illetve az egyéniben is második Rasovszky Kristóf lenne érdekelt.

Szokolai László, Rasovszky és Betlehem edzője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a későbbiek során többször is ellenőrzik majd a coli baktérium mértékét a vízben, és ezt követően dől el, hogy vasárnap megrendezik-e a férfi és a női versenyt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!