Nyíltvízi úszó-vk - Rasovszky Kristóf ismét megnyerte az összetettet

Sport, 2023.12.02

Rasovszky Kristóf szenzációs versenyzéssel bronzérmes lett 10 kilométeren az úszók nyíltvízi világkupa-sorozatának utolsó állomásán, Funchalban, ezzel bebiztosította összetett elsőségét. A nőknél Fábián Bettina hatalmas hajrával második lett a szombati versenyben.

A magyar sportági szövetség közösségi oldalának tájékoztatása szerint az olimpiai ezüstérmes Rasovszky sorozatban negyedszer nyerte meg az összetettet, erre korábban még senki nem volt képes.

A világbajnoki részvételért zajló magyar különversenyben messze Betlehem Dávid teljesített a legjobban: végig az élmezőnyben haladva ötödik lett, így övé a második hely a dohai vb-csapatban. Gálicz Péter 55., Hambardzumyan Arshak 66., Kovács-Seres Hunor pedig 72. helyen zárt, előbbi így a júniusi Eb-indulást vívta ki.

A nőknél Fábián Bettina az utolsó körre a 15. helyen fordult, aztán megindult, és 16 másodperces hátrányt ledolgozva ezüstéremig tempózott. A junior világ- és Európa-bajnok úszó ezzel a dohai vb-részvételt is kivívta. Mellette a Madeirán 16. helyen záró Szimcsák Mira lesz a másik induló, miután három másodperccel Olasz Anna (17.) előtt ért be. Balogh Vivien 35., Rohács Réka 38. lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!