Oftedal és Blohm hosszabbított a győri kézilabdacsapatnál

Sport, 2022.10.27

Stine Oftedal 2024 nyaráig, Linn Blohm pedig 2025 nyaráig hosszabbította meg a szerződését a női kézilabda NB I-ben címvédő és listavezető Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatánál.

A klub csütörtöki közleménye szerint "folyamatosan zajlanak az egyeztetések" a csapat keretéről, az Endrődi Péter és Vanyus Attila ügyvezetők által irányított Győri ETO Kft. pedig azt a célt tűzte ki, hogy ne csak megtartsa, hanem ha lehetséges, tovább erősítse a női kézilabdaegyüttes keretét.

Ennek első lépéseként hosszabbított a háromszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bronzérmes norvég Oftedal, valamint az Eb-bronzérmes svéd Blohm.

"Megvolt a lehetőségem a következő szezonról dönteni, de nem kellett sokat gondolkodni a folytatásról, mert Győrben továbbra is minden adott a nyugodt munkavégzésre, a sikerorientált és motivált klubvezetés céljai és elvárásai teljesen megegyeznek az enyéimmel, azaz minden fronton minden bajnokságban nyerni szeretnénk" - idézte a közlemény a 31 éves Oftedalt, aki 2017 nyara óta játszik Győrben. Az irányító azóta 214 tétmérkőzésen 874 gólt szerzett győri színekben, kétszer nyert Bajnokok Ligáját az együttessel, amellyel emellett három-három Magyar Kupa és bajnoki elsőséget is ünnepelhetett.

"Az öltöző hangulata kiemelkedően jó, nagyszerű érzés ezekkel a lányokkal együtt szerepelni. Vonzó volt számomra a jövőkép, amit a vezetők felvázoltak, ezért nem kellett sokat gondolkodnom, hogy elfogadjam a hosszabbítási ajánlatot" - mondta Blohm, aki tavaly nyáron igazolt Győrbe, ahol magyar bajnoki címet nyert, valamint BL- és Magyar Kupa-ezüstérmet szerzett. A 30 éves svéd beálló 53 tétmérkőzésen 198 gólt szerzett győri színekben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!