OGY - Kövér László hivatalában fogadta Katar budapesti nagykövetét

Sport, 2022.11.10

Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön kérésére hivatalában fogadta Abdullah Falah Abdullah Nasser Al-Dosarit, Katar Állam budapesti nagykövetét - közölte az MTI-vel az Országgyűlés Sajtóirodája.

A találkozón kölcsönösen méltatták a két ország gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatait - írják. A katari nagykövet nagyra értékelte Magyarország támogatását Katarnak az Európai Unióval fennálló kapcsolatai erősítésében, valamint kiemelte, hogy Katar nagyra becsüli a tárgyalásos megoldásra és békére irányuló magyar álláspontot a Közel-keleti és az orosz-ukrán konfliktusok tekintetében. A közlemény arra is kitér, hogy a kétoldalú kapcsolatok keretében várható a katari emír jövő évi magyarországi látogatása. Hozzáteszik, hogy Kövér László magyarországi látogatásra hívta meg a katari törvényhozás, a Súra Tanács elnökét.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy a katari futball világbajnoksággal összefüggésben, a Katart érő nemzetközi kritikákkal kapcsolatosan a nagykövet és a házelnök egyetértett a kettős mérce és az ideológiai nyomásgyakorlás elfogadhatatlanságában. Kövér László hangsúlyozta, hogy nem szabad a sportra ráerőszakolni a politikát, illetve a sportolókat politikai állásfoglalásokra kényszeríteni - teszik hozzá. Az Országgyűlés elnöke elismerte mindazokat az erőfeszítéseket, amelyeket Katar a világ második legnagyobb sporteseményének sikeres megrendezése és lebonyolítása érdekében tett - zárul a közlemény.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!