OGY - Krónika 11. rész (bizottsági jelentés, napirend után)

Sport, 2022.11.08

A köztársasági elnök által az Országgyűlésnek megfontolásra visszaküldött, az Európai Unió és tagállamai, valamint a Katari állam közötti légiközlekedési megállapodás kihirdetéséről szóló törvény vitájával, majd napirend utáni felszólalásokkal zárta munkáját kedden este a parlament.



Légiközlekedési megállapodás


Az Európai Unió és tagállamai, valamint Katar közötti légiközlekedési megállapodás kihirdetéséről szóló törvényt azért kifogásolta az államfő, mert az szerinte nem felel meg a magyar jog és a nemzetközi jog összhangjának biztosítását előíró alaptörvényi követelménynek és az egyezmény ideiglenes alkalmazásával kapcsolatban is voltak észrevételei.

A vita során a törvényalkotási bizottság álláspontját Héjj Dávid (Fidesz) ismertette, aki elmondta, hogy az államfő a jogszabály aprónak tűnő, ám annál fontosabb hiányosságaira hívta fel a figyelmet. A problémákat orvosolandó a törvényalkotási bizottság újfent megtárgyalta a javaslatot és egy módosító javaslatot fogadott el - tette hozzá.

A vita során felszólaló Nacsa Lőrinc (KDNP) fontosnak nevezte a légiközlekedés, a turizmus és a kereskedelem zavartalanságát.

Ezt követően Lezsák Sándor levezető elnök a vitát lezárta.

Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy a módosító javaslat már eleget tesz a köztársasági elnök észrevételeinek.


Napirend után


A napirend utáni felszólalások sorát nyitó Keresztes László Lóránt (LMP) bírálta, hogy Schadl György még mindig a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

Szabó Tünde (Fidesz) arról beszélt, hogy Nyíregyháza dinamikusan fejlődik.

Varju László (DK) tiltakozott az ellen, hogy az állam átvegye az önkormányzati szakrendelőket, míg a vele egy frakcióban ülő Varga Zoltán (DK) azt állította, hogy az állam ki kíván lépni a szociális gondoskodás rendszeréből.

Hegedüs Andrea (DK) arra hívta fel a figyelmet, hogy a Miskolci Nemzeti Színház megemlékezett Déryné Széppataki Róza színésznő-operaénekesnő halálának 150. évfordulójáról.

Bodó Sándor (Fidesz) a sport fontosságáról beszélve kijelentette, hogy a kormány támogatja az utánpótlás-nevelés fejlesztését.


A parlament várhatóan szerda reggel kilenckor folytatja munkáját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!