Ökölvívó Eb - Gerzsenyi István búcsúzott

Sport, 2022.05.26

A 71 kilogrammban szereplő Gerzsenyi István egyhangú pontozással elveszítette nyolcaddöntőjét, így búcsúzott a jereváni férfi ökölvívó Európa-bajnokságon.

A csütörtök esti program egyetlen magyar érdekeltje az ukrán Jurij Zahariejevvel küzdött meg, aki pontosabban bokszolt nála.

A kisközépsúlyú magyar sportoló igyekezett sokat indítani, de kevés ütése talált, ráadásul riválisa gyors ütéseivel meggyűlt a baja. Az ukrán végig magabiztosabbnak tűnt, de Gerzsenyi méltó ellenfélnek bizonyult, az utolsó másodpercig ment előre, igaz, az utolsó menetben már érezni lehetett, hogy elfáradt. A mérkőzést végül Zahariejev egyhangú, 5-0-s pontozással nyerte meg.

Csütörtökön négy magyar volt érdekelt, közülük Kovács Richárd (63,5 kg) imponálóan sima győzelemmel negyeddöntőbe jutott, Fodor Milán (67 kg) viszont szoros meccsen veszített, és a szupernehézsúlyú (+92 kg) Fehér Koppány is kikapott.

A kilencfős magyar csapatból még ketten vannak versenyben. Kovács és a 60 kilós Veres Roland egyformán a biztos érmet jelentő elődöntőért lép szorítóba a pénteki versenynapon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!