Ökölvívó Eb - Kovács Richárd sima sikerrel nyolc között, Fodor és Fehér kiesett

Sport, 2022.05.26

Kovács Richárd csütörtökön sima sikert aratva bejutott a legjobb nyolc közé a 63,5 kilogrammosok között  a jereváni férfi ökölvívó Európa-bajnokságon, melyen Fodor Milán (67 kg) és Fehér Koppány (+92 kg) a nyolcaddöntőben búcsúzott.

A nyíregyházi Kovács a kilencfős magyar csapatból utolsóként mutatkozott be az örményországi kontinensviadalon, melyen könnyebbnek tűnő riválissal, a moldovai Stefan Vozneacovschival csapott össze, aki nem is tudta megnehezíteni a dolgát. Már a találkozó legelején nyilvánvalóvá vált, hogy Kovács a képzettebb, jobb öklöző, és gyakorlatilag kilenc percen át az történt a ringben, amit ő akart. A többszörös magyar bajnok, korábbi Eb-ötödik bokszoló távolról indított bal horgokkal, bal egyenesekkel és jobb egyenesekkel már az elején gyönyörű találatokat ért el, majd a folytatásban is hatékonyan öklözött. Vozneacovschira az első menet végén számolni kellett, összességében azonban jól bírta az ütéseket és végigállta a meccset, melyet 5-0-s egyhangú pontozás nyert meg Kovács Richárd.

Nem sokkal utána következett Fodor Milán, aki kedden szép győzelemmel jutott 16 közé, ott viszont az első kiemelt georgiai Lasha Guruli várt rá. A találkozón a Vasas váltósúlyú bokszolója bátran és keményen küzdött, az első menetben és a második nagy részében azonban riválisa volt pontosabb, így az utolsó szakasz előtt mind az öt pontozónál 20-18-ra a georgiai vezetett. Fodor már csak abban bízhatott, hogy nagy hajrával komoly különbséggel veri riválisát a harmadik három percben, ennek megfelelően óriási iramot diktált és rengeteget ütött. Guruli ekkor már csak a védekezésre koncentrált egy-két kósza ütést leszámítva nem is indított, Fodor pedig az utolsó gongszóig ment előre. A menetet ezzel egyértelműen elvitte, de fordítani nem tudott, végül egyhangú pontozással kikapott.

A délutáni programot Fehér Koppány zárta, aki szintén kedden mutatkozott be az Eb-n, méghozzá kiválóan, hátrányból fordítva meg cseh riválisa elleni meccsét. A nyolc közé jutásért az osztrák színekben szereplő Ahmed Hagag várt rá, aki gyorsabb és pontosabb volt nála. Az ausztriai szupernehézsúlyú végig hagyta a nála fél fejjel alacsonyabb riválisát menni előre, de feltartó, megelőző ütései hatékonynak bizonyultak. Fehér hiába ment előre, az első két percben nem is igazán talált, de az egész meccsen sok védett vagy célt tévesztett ütése volt, és érezhetően megszenvedett Hagag stílusával. A találkozón az osztrák volt meggyőzőbb, végül 4-1-es pontozással győzött, a magyar bokszoló pedig búcsúzott.

Csütörtökön az esti programban Gerzsenyi István (71 kg) lép kötelek közé az ukrán Jurij Zahariejev elleni nyolcaddöntőben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!