Ökölvívó ob - Énekes Dominik szolgáltatta a második nap meglepetését

Sport, 2023.12.14

A mindössze 19 éves Énekes Dominik győzelme jelentette a nap meglepetését csütörtökön a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban zajló 100. Papp László ökölvívó magyar bajnokság negyeddöntőiben.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a második versenynap 44 mérkőzése közül Balzsay Károly tanítványának Fodor Milánnal vívott mérkőzése volt az egyik, amelyik kiemelkedett.

A BHSE nagyváltósúlyú (67 kg) tehetsége a Vasas válogatott kerettagja ellen egészen kiváló teljesítményt nyújtott. Énekes a három menet során sokat mozgott, jól tartotta távol magától tapasztalt riválisát és végül megérdemelt győzelmet aratott egyhangú pontozással.

A csütörtök másik emlékezetes összecsapásán a 18 éves, ifjúsági világbajnoki ezüstérmes Gémes Levente legyőzte az ukrán származású Alisztratov Mikitát. A meccs első két menetében a szegediek bokszolója lényegesen jobb volt riválisánál, majd az utolsóban a "verekedésben" is megállta helyét, így ő is egyhangú pontozással nyert.

Csütörtökön a többi meccsen a papírforma érvényesült. A két magyar párizsi olimpikon közül Hámori Luca (66 kg) ezúttal nem volt érdekelt, Kovács Richárd (63,5 kg) pedig magánéleti problémák miatt nem indul a bajnokságon.

Az ob harmadik napján az elődöntőket rendezik, a program 11 órakor kezdődik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!