Ökölvívó ob - Hámori Luca imponáló boksszal mutatkozott be

Sport, 2023.12.13

Meglepetések nélkül ért véget szerdán a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a 100. Papp László ökölvívó magyar bajnokság nyitónapja.

A jubileumi bajnokság első versenynapján 15 órakor kezdődtek meg a küzdelmek. A Nemzeti Sportcsarnokban egy ringben zajlanak a küzdelmek és szerdán harminc mérkőzést láthattak az ob-ra kilátogatók, akiknek az első két napon jelképes, száz forintos összeget kell fizetniük a jegyekért.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az első fordulóban az esélyesek hozták a kötelezőt, így mások mellett a válogatottságért küzdő Szaka István (51 kg), Fodor Milán (67 kg) és Akilov Pylyp (75 kg) egyformán simán nyert, mindhárman idő előtt zárták le meccseiket.

Magyarország jelenlegi két párizsi olimpiai kvótával rendelkező versenyzője közül Kovács Richárd (63,5 kg) szerdán még nem volt érdekelt, ugyanakkor a sportág első magyar női ötkarikás kvótása, Hámori Luca (66 kg) ringbe lépett, igaz, sok időt nem töltött ott. A kőszegiek bokszolója rövid és egyoldalú meccset vívott Hollósi Jázminnal, akire már az első menetben kétszer számolni kellett, és a második után a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

Az ob - melyen 50 klub, 166 versenyzője (55 nő és 111 férfi) indul - csütörtökön 11 órától folytatódik. A második napon 47 mérkőzés szerepel a programban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!