Ökölvívó olimpiai selejtező - Oláh Eszter kiesett

Sport, 2020.03.15

Oláh Eszter (69 kg) kikapott és kiesett a Londonban zajló európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótorna vasárnapi versenynapján.

A magyar szövetség (MÖSZ) honlapja szerint az egri bokszoló egyhangú pontozással kapott ki az ukrán Anna Liszenkótól.

"Sajnos a saját súlyom, a 64 kiló nem olimpiai kategória, így kénytelen voltam váltani. A 60 kiló túl kevés, a 69 pedig túl sok nekem" - mondta Oláh Eszter a mérkőzést követően.

A vasárnapi program korábbi részében Fodor Milán (63 kg) a 16 közé jutott, így egy győzelemre került a kvótától, Tallósi Péter (81 kg) és Szűcs Szabina (57 kg) viszont kikapott és kiesett. Hámori Ádám (91 kg) 22 óra után lép szorítóba a 16 közé jutásért az örmény Narek Manaszjan ellen.

A 11 napos tornán a férfiaknál az alsó három súlycsoportban (52, 57, 63 kg) nyolc kvótát osztanak, a középső háromban (69, 75, 81 kg) hatot, míg a két felsőben (91 kg, +91 kg) négyet. A nőknél 51, 57 és 60 kilóban hat hely kel el, 69 kilogrammban öt, 75-ben pedig négy.

A brit fővárosban hét férfi és öt női bokszolóval szerepel a magyar csapat.

A nemzetközi szövetség kizárása miatt a tokiói boksztornát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervezi meg, ahogyan a kvalifikációs viadalokat is. A londoni az első kvótaszerző verseny az európai sportolók számára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!