Ökölvívó olimpiai selejtező - Pribojszki Kata és Gálos Roland is kikapott

Sport, 2021.06.07

Pribojszki Kata és Gálos Roland is kikapott hétfőn a Párizsban zajló európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, így előbbi a női 60 kilogrammos súlycsoportban lemaradt a tokiói ötkarikás játékokról, míg utóbbi nem jutott be a férfi 57 kilogrammosok döntőjébe.

Pribojszki szombaton kikapott a török Esra Yildiztől, így nem jutott négy közé, ami pedig tokiói részvételt ért volna. Kapott azonban egy úgynevezett "box-off" pótlehetőséget, amellyel viszont nem tudott élni az Európa-bajnoki ezüstérmes francia Maiva Hamadouche ellen. Bár az első menet még a taktikusan ellépegető és visszaütő Pribojszkié lett mind az öt pontozónál, a már akkor is "bulldogként előretörő" Hamadouche a folytatásban felmorzsolta a magyar ellenállását. Pribojszki egyre kevésbé bírta tartani a nála valamivel alacsonyabb francia tempóját, és miután a második, majd a harmadik menetben is rászámoltak, végül egyhangú pontozással kikapott.

A már biztos tokiói induló Gálos Roland az elődöntőben a francia Samuel Kistohurry ellen lépett szorítóba, és maradt alul küzdelmes adok-kapok végén egyhangú pontozással. A magyar bokszoló - akinek a ranglista, így az ötkarikás kiemelés szempontjából volt fontos a torna - vasárnap a nyolc között fölényes győzelmet aratott az angol Peter McGrail felett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!