Ökölvívó olimpiai selejtező - Pribojszki nem szerzett kvótát

Sport, 2021.06.05

Pribojszki Kata kikapott a nők 60 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében, így nem szerzett olimpiai kvótát a Párizsban zajló európai kvalifikációs ökölvívótornán.

Pribojszki pénteken a spanyol Melissa Noemi Gonzalez Tudgénél bizonyult jobbnak, ezzel egy győzelemre került a kvótaszerzéstől. A legjobb négy közé jutásért, egyúttal a tokiói kvótáért a török Esra Yildizzel küzdött meg.

Az első menetben enyhe fölényben bokszolt a török, a második menetben pedig egyértelműen több tiszta ütést vitt be, mint magyar riválisa. Noha az utolsó menetben a lépéskényszerben lévő Pribojszki bizonyult jobbnak, ez a fordításhoz kevésnek bizonyult, így egyhangú pontozással alulmaradt, és nem lépett tovább az olimpiai indulást jelentő elődöntőbe.

A magyar szövetség közösségi oldalán később azt közölte, Pribojszkinak a vereség ellenére is maradt még esélye az ötkarikás indulás kivívására: a soproni öklöző súlycsoportjában hatan szerezhetnek kvótát, így egy úgynevezett "box-offon" még megszerezheti az indulási jogot. Ehhez az Európa-bajnoki ezüstérmes francia Maiva Hamadouche-t kell legyőznie kedden.

Szombaton korábban a 63 kilogrammban szereplő Fodor Milán kapott ki a nyolcaddöntőben, míg pénteken Nagy Tímea nem tudta borítani a papírformát, így vereséget szenvedett orosz riválisától a nők 75 kilogrammos súlycsoportjában a legjobb 16 között, így egyikük sem szerzett ötkarikás indulási jogot.

A már olimpiai kvótás Gálos Roland (57 kg) vasárnap mérkőzik meg az angol Peter McGraillel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!