Ökölvívó-vb - Akilov Pylyp a negyeddöntőben búcsúzott

Sport, 2023.05.10

A 75 kilogrammban szereplő Akilov Pylyp jól küzdött, de vereséget szenvedett az üzbég Allohon Abdullajevtől szerdán, így a negyeddöntőben fejezte be szereplését a taskenti férfi ökölvívó-világbajnokságon.

Az ukrán származású bokszoló szombaton magabiztos teljesítménnyel mutatkozott be első magyar színekben vívott világversenyén, majd kedden az első kiemelt, világ- és háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes olasz Salvatore Cavallaro ellen is nyert.

A hétfős magyar csapat utolsó versenyben maradt tagja jól kezdte a szerdai mérkőzését is, sokat ütött, többet kezdeményezett ellenfelénél, így váratlan volt, hogy négy pontozó a hazai öklözőt látta jobbnak.

A második három perc hasonló forgatókönyv szerint alakult, továbbra is sok akciót tartogatott az ütközet, Akilov többször ugrott be és próbálkozott ütéskombinációval, a ritkábban kezdeményező ellefele azonban rendszerint eleresztett egy-egy látványosabb ütést.

A harmadik menet előtt két bírónál egyértelműen Abdullajev vezetett, háromnál viszont egyenlő volt az állás, így maradt esély a győzelem kivívására. Végül hiába ment előre a fáradó Akilov, mindegyik pontozó az ellenfelét látta összességében jobbnak.

Ezzel a magyar küldöttség utolsó tagja is búcsúzott.

"Úgy érzem, hogy az első menet a miénk volt, de a bírók 4-1-re adták az üzbégnek" - nyilatkozott az MTI-nek a magyar csapat üzbég vezetőedzője, Hamid Tangribergenov, aki úgy látta, hogy Akilov a második menetben is megfelelően dolgozott, mégis hátrányban volt. - "A harmadik menetben rohanni kezdett előre, kihagyta a lehetőségeket, de nálam nem veszítette el ezt a mérkőzést" - összegzett a szakvezető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!