Ökölvívó-vb - Pilipec kikapott a második meccsén

Sport, 2023.05.06

A 71 kilogrammban szereplő Pilipec Makszim egyhangú pontozással vereséget szenvedett szombaton a japán Okazava Szevontól a taskenti férfi ökölvívó-világbajnokságon, így nem jutott be a nyolcaddöntőbe.

Az ukrán származású, decemberben országos bajnokságot nyert nagyváltósúlyú bokszoló a tádzsik Dovud Mahkamov ellen mutatkozott be a vb-n szerdán és akkor egyhangú pontozással győzött.

A szombati meccsén aktívan lépett fel, igyekezett irányítani, ugyanakkor 2021-ben világbajnok ellenfele, aki leengedett karokkal mozgott el előle, pontosabban ütött, egyenesei többször értek célt. Az első két menetet elvesztette Pilipec, a harmadik három percben három bíró őt látta jobbnak, de ez csak arra volt elég, hogy végül mind az ötnél 29-28 lett az eredmény a japán öklöző javára.

A szombati versenynap után hat győzelem és három vereség a magyar válogatott mérlege. Vasárnap Veres Roland (57 kg) a legjobb nyolc közé kerülésért két nyert meccs után az első kiemelt kazah Szerik Temirzsanovval csap össze, míg Akilov Pylyp (75 kg) első meccsén a 16 közé kerülésért a georgiai Giorgi Harabadzéval bokszol.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!