Ökölvívó-vb - Veres Roland nyolcaddöntős

Sport, 2023.05.05

Az 57 kilogrammban szereplő Veres Roland második mérkőzését is megnyerte, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe a Taskentben zajló férfi ökölvívó-világbajnokságon.

A pénteki versenynap helyi idő szerinti délutáni programjának második párjában szólították ringbe a korábbi kick-box-világbajnok magyar nagypehelysúlyút, aki tavaly már új sportágában nyert Európa-bajnoki bronzérmet, az üzbég fővárosban pedig hétfőn magabiztos sikerrel mutatkozott be.

Az ecuadori Jean Caicedo elleni meccs óvatos boksszal kezdődött, az első menet feléig leginkább csak méregették egymást a felek. Másfél perc után aztán Veres átvette az irányítást, jól mozgott és szép kombinációkat ütött, az öt pontozó pedig a meccs képének megfelelően neki adta a menetet.

A folytatásban a hátrányban lévő Caicedo nagyobb energiákat mozgósított, folyamatosan terelgette Verest, aki remekül mozgott lábon és feltartó ütései is többnyire jól működtek. A három perc során Veres tűnt magabiztosabbnak, ugyanakkor az ecuadorinak volt néhány tiszta, látványos találata, viszont a szakaszt a pontozóknál 3-2-re a magyar nyerte meg és ezzel nagyon kedvező helyzetbe került az utolsó periódusra. A zárómenetben Veres Roland érezhetően arra koncentrált, hogy Caicedo támadásait védje, ekkor egyértelműen az ecuadori volt az aktívabb, de nem tudta megfordítani a meccset, melyet a magyar bokszoló 4-1-es megosztott pontozással nyert meg.

"Az ellenfél nem volt könnyű, tokiói olimpiai résztvevő, de Roland minden feladatot teljesített. Vannak még hiányosságok, dolgozunk rajtuk" - nyilatkozta az MTI-nek Hamid Tangribergenov szövetségi kapitány.

Veres Roland a legjobb nyolc közé kerülésért vasárnap az első kiemelt kazah Szerik Temirzsanovval csap össze.

Pénteken még Kovács Pál (80 kg) lép ringbe, aki a kenyai Robert Okakával mérkőzik meg a nyolcaddöntőért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!