Olimpiai kvalifikációs birkózótorna - Kuramagomedov sima sikerrel nyitott

Sport, 2021.03.18

A szabadfogásúak 74 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Kuramagomedov Murad könnyed győzelemmel mutatkozott be csütörtökön az európai birkózók olimpiai kvalifikációs versenyén, a BOK Csarnokban.

A dagesztáni származású sportoló kellemes ellenfelet kapott a nyolcaddöntőben, a svájci Marc Dietsche egyértelműen a verhető kategóriába tartozik, és Kuramagomedovnak nem is okozott gondot a legyőzése.

A meccs elején a hazai versenyző igyekezett gyorsan előnybe kerülni és két szép akcióval 4-0-s vezetésre tett szert az első menet közepéig, majd némileg visszavett a tempóból és őrizte előnyét. A második szakaszban a svájci derekasan küzdött, igyekezett fogást találni riválisán, ám nem járt sikerrel, majd az ötödik perc végén Kuramagomedov villant egyet, "kivette" Dietsche bal lábát, a jobbat kirúgta és gyönyörű dobást mutatott be, amivel végleg eldöntötte a mecset, melyet 8-0-ra nyert meg.

A folytatásban vélhetően már nem lesz ilyen könnyű dolga a magyarnak, a négy közé jutásért ugyanis az azeriek junior világbajnokával, Khadzhimurad Gadzhiyevvel csap majd össze.

Az ötfős szabadfogású magyar csapatból még Halidov Gamzatgadzsi (57 kg) van versenyben, míg Korcsog Milán (97 kg), Ligeti Dániel (125 kg) és Veréb István (86 kg) első mérkőzésén kikapott.

A viadalon minden súlycsoportban az első kettő, azaz a két döntős szerez indulási jogot a tokiói játékokra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!