Olimpiai kvalifikációs birkózótorna - Varga Ádám kikapott az elődöntőben

Sport, 2021.03.20

Varga Ádám vereséget szenvedett a kötöttfogásúak 130 kilogrammos elődöntőjében, így lemaradt a kvótáról az európai birkózók BOK Csarnokban zajló olimpiai kvalifikációs versenyén.

Az UTE nehézsúlyú sportolója az előcsatározások során egyformán 3-1-re győzte le a cseh Stepan Davidot és az örmény David Ovaszapjant is, a kvótát érő döntőbe jutásért vívott meccsen viszont nem volt esélye a 2018-as világbajnok oroszhoz Szergej Szemjonov ellen, aki tussal nyert ellene.

A találkozó rövid ideig tartott, Szemjonov egy kitolással már az első percben vezetéshez jutott (0-1), majd a másodikban Vargát leküldték (0-2), ahonnan az orosz pörgetett, majd tusba szorította riválisát.

Vargát megelőzően Korpási Bálint (67 kg) sikerrel vívta meg elődöntőjét a moldovai Donior Islamovval szemben és ötödik magyarként kijutott a nyári játékokra, míg Torba Erik szoros csatában kikapott a török Kerem Kamaltól.

"Jól birkóztak ma a fiúk. Összességében elégedett vagyok, még úgy is, hogy Szőke Alexnek és Torba Eriknek is összejöhetett volna a kvóta. Előbbi pár centire volt a kitolástól a negyeddöntőjében, utóbbinak pedig az elődöntő ment el minimális különbséggel. Van, aki szerint 3-3-nál a török akciója már időn túl volt az első menet végén, de sajnos én ezt nem láttam akkor, nem tudom" - értékelt Sike András szövetségi kapitány, aki a kvótás Korpási Bálintot külön is méltatta. - "Bálint nagyszerűen birkózott, végig magabiztos volt. Úgy gondolom, hogy ő az olimpián is leteszi majd a névjegyét."

Ezzel eldőlt, hogy a budapesti viadalon egyedüliként Korpási tudott csatlakozni a 2019-es vb-n kvótát szerzett négy honfitársához, a szintén kötöttfogású Lőrincz Tamáshoz (77 kg) és Lőrincz Viktorhoz (87 kg), a szabadfogású Muszukajev Iszmailhoz (65 kg) és Sastin Mariannához (62 kg).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!