Olimpiai kvalifikációs birkózóverseny - Nagy Bernadett egy lépésre a párizsi kvótától

Sport, 2024.04.06

Nagy Bernadett már csak egy lépésre van az olimpiai kvótától a női 76 kilogrammban a birkózók Bakuban zajló európai kvalifikációs versenyén.

Az Újpest kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes birkózója szombaton az első körben az olasz Enrica Rinaldit technikai tussal múlta felül, majd a negyeddöntőben a fehéroroszok U20-as Eb-győztesét, Anasztázia Zimjankovát győzte le 3-0-ra.

A sérülés miatt csaknem két évet kihagyó magyar versenyző ezzel biztosította helyét az esti kvótamérkőzésen, amelyen az idei kontinensbajnoksághoz hasonlóan - ahol Nagy a dobogó harmadik fokára állhatott fel - a francia Eb-ezüstérmes Pauline Lecarpentierrel csap össze, ezúttal viszont a párizsi repülőjegy lesz a tét.

A hölgyek közül a korábban orosz színekben háromszoros Európa-bajnok Orsós Sztálvira az 53 kg kiemeltjeként érkezett a viadalra, de hatalmas meglepetésre már az első mérkőzését követően búcsúzott, mivel kikapott a világ- és Európa-bajnoki harmadik német Annika Wendlétől.

Az 57 kilós Bognár Erikának és a 68 kilós Szabados Noéminek egy-egy győzelem után szintén a legjobb nyolc között ért véget a verseny, előbbi török, utóbbi pedig lengyel riválistól kapott ki, míg az U20-as vb- és Eb-győztes Elekes Enikő a 62 kilogrammos kategória nyolcaddöntőjében svéd ellenféltől szenvedett vereséget.

A bakui torna kiesőinek még egy lehetőségük lesz a kvótaszerzésre, mégpedig a májusi, isztambuli világkvalifikációs viadalon.

Az azeri fővárosban magyar idő szerint 16 órakor kezdődnek a nők kvótamérkőzései, Nagy Bernadett pedig a program 11. meccsén lép szőnyegre.

Vasárnap a szabadfogásúak versenyeit rendezik, köztük négy magyar lesz érdekelt a mezőnyben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!