Olimpiai kvalifikációs birkózóverseny - Orsós Sztalvira kikapott, szombaton a vigaszágon folytatja

Sport, 2024.05.10

Az 53 kilós Orsós Sztalvira kikapott az elődöntőben, így szombaton a vigaszágon folytatja a birkózók utolsó olimpiai kvalifikációs viadalát, Isztambulban.

A tavalyi Európa-bajnokságon 55 kg-ban ezüstérmes versenyző pénteki első mérkőzésén a bolgár Irena Georgievát múlta felül technikai tussal, majd a kubai Laura Herin Avilát szoros meccsen 5-4-re győzte le, így készülhetett az esti elődöntőre, amelyben már a párizsi kvóta volt a tét.

A 31 éves sportolóra a moldovai Mariana Dragutan várt, aki osztrák, kirgiz, majd üzbég ellenfeleket legyőzve harcolta ki helyét az esti elődöntőben.

Orsós a mérkőzés elején próbálta kizárni ellenfelét, ettől passzívabbnak tűnt és végül őt figyelmeztették a bírók. Az aktivitási időben Dragutan lábratámadásból levitte Orsóst, majd a passzivitási pontot is megkapta, ezzel hárompontos előnybe került. Ezt követően a magyar kapta el Dragutan lábát, amiből két pontért bebillentette őt ellenfele, ezzel már 5-0-s hátrány állt a neve mellett az eredményjelzőn.

A szünet után Orsós támadott, de nem érte el a moldovai lábát és beesett alá, Dragutan pedig egyszerűen a derekára csapott (7-0 ). Orsós egy dobással próbálkozott, de nem járt sikerrel, majd a zónában egy újabb lábratámadásból ledöntötte őt riválisa (9-0). A hajrában egy levitelt követően pörgetésből a moldovai alatt ragadt, így végül 11-2-re kikapott, és Dragutan szerezte meg a kvótát.

A másik ágon mongol győzelem született, így a török Zeynep Yetgil is vigaszágra került. Orsósnak szombaton előbb a harmadik helyért kell megküzdenie, majd a párizsi indulási jogért a másik ág harmadik helyezettjével, így két győzelemmel tudja megváltani párizsi repülőjegyét.

Lévai Zoltán a 19.30-kor kezdődő kvótaosztó mérkőzésen az amerikai Kamal Ameer Bey ellen lép szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!