Osztrák jégkorongliga - A Fehérvárnak nehéz lesz megismételnie az előző idényt

Sport, 2022.08.10

A Hydro Fehérvár AV19-nek nehéz lesz megismételni az előző idényt, amelyben - fennállása során először - döntőt játszhatott az osztrák jégkorongligában.

Szélig Viktor általános menedzser a szerdai szezonnyitó sajtótájékoztatón elmondta, az ugyancsak nagy kihívás elé állítja őket, hogy a Bajnokok Ligájában is szerepelhetnek igazi sztárcsapatok ellen. Szeptember elsején már a svájci Zürichet fogadják, rá két napra pedig a címvédő svéd Rögle lesz Székesfehérvár vendége.

"A felkészülésünk a szokottnál rövidebb, de sűrűbb lesz, csupán két edzőmeccset játszunk a BL előtt. Az osztrák ligában megtapasztaltuk, milyen jégen lenni a szezon utolsó fázisában, és nem szeretnénk elfelejteni ezt az érzést. Az idény tartogat számunkra kihívásokat, nehéz lesz, mert fenntartani a színvonalat komolyabb teljesítmény, mint egyszer megugrani egy bizonyos magasságot" - fogalmazott Szélig Viktor.

Kevin Constantine vezetőedző kiemelte: az, hogy időközben a magyar válogatott szövetségi kapitányának is kinevezték, nem okoz számára problémát. Mind a klubnál, mind a nemzeti csapatnál jó stábbal dolgozik együtt, nincs nagyon átfedés a klub kötelezettség, a bajnokság és a válogatott program között. A BL-re kitérve azt mondta, hogy neki személy szerint nincs tapasztalata a sorozatról, de mivel komoly ellenfelekkel találkoznak, ezért rövid- és középtávon biztosan tud a csapat profitálni a nemzetközi szereplésből.

A BL-serleg most szombaton Székesfehérváron lesz látható, és a klub sok szurkolót vár az ünnepi eseményre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!