Osztrák jégkorongliga - Győzött és 3-2-re vezet a Fehérvár

Sport, 2024.03.11

A Hydro Fehérvár AV19 5-3-ra legyőzte a vendég olasz HC Pustertal Wölfét hétfőn, így 3-2-re vezet az osztrák jégkorongliga negyeddöntőjében az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.



Negyeddöntő, 5. mérkőzés:
Hydro Fehérvár AV19 - HC Pustertal Wölfe (olasz) 5-3 (1-0, 3-1, 1-2)
-----------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Stipsicz (20.), McGauley (22., 50.), Bartalis (33.), Magosi (34.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Fehérvár javára.


Eddig rendkívül kiegyenlített volt a párharc, minden találkozó egygólos különbséggel dőlt el. Az első két hazai összecsapást az alapszakaszban második, ezzel Bajnokok Ligája-indulást kiharcoló, Magyar Kupa-győztes Volán nyerte, az elsőt hosszabbításban, majd a két brunicói találkozón a Pustertal diadalmaskodott, egyszer szintén a ráadásban.

A szokásos telt ház, több mint háromezer ember zsúfolódott össze az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol nagyon bátran kezdett a Pustertal, inkább a hazai zónában zajlott a játék. Az első komolyabb fehérvári ziccerre kilenc percet kellett várni. A szünet előtt 15 másodperccel megtört a jég, a támadást kísérő védő, Stipsicz Bence kotort be egy kipattanót.

A második harmad hazai góllal indult, egy védő becsúszott a korongot megjátszó saját kapusa alá, Tim McGauley növelte a különbséget. A bírók vizsgálták, hogy történt-e szabálytalanság az ütközés előtt, ám végül megadták a gólt. Három perc múlva szépített az olasz gárda: Joel Messner a kapu mögül visszafordulva használta ki, hogy Oliver Roy nem jól tartotta a lábát. A meccs derekán Bartalis István villant, kapu mögül indulva helyzetbe hozta magát, és a kapuba lőtt, majd 54 másodperc múlva egy kapu előtti kavarodásból Magosi Bálint talált be.

A záró felvonásban a biztonságra törekedett a Volán, a rivális is beletörődött, hogy ezúttal nem terem babér számára. Az 50. percben McGauley emberelőnyben szemfüles gólt szerzett a rövid sarokba lőve, de közben a vendégek már többször átlépték a sportszerűség határát. A záró szakaszban többször elaludt a hazai védelem, ebből két - szinte üres kapura kijátszott - gólt is szerzett a Pustertal, de a győzelem nem forgott veszélyben.

A következő mérkőzést, amelyen már eldőlhet a továbbjutás, szerdán rendezik Brunicóban (Bruneck), ha pedig hetedik felvonásra kerül sor, annak szombaton az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok ad otthont.

(+FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!