Ötödik alkalommal kerül sor a Drazen Petrovic kosárlabda emléktornára

Sport, 2023.09.29

Ötödik alkalommal kerül sor a Drazen Petrovic kosárlabda emléktornára Budapesten.

A pénteki megnyitón Téglásy Pál, az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkári kabinet politikai tanácsadója adta át a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium megújult kültéri sportpályáját. A harminc évvel ezelőtt, 1993-ban elhunyt Drazen Petrovicra emlékezve a magyarországi nemzetiségi iskolák, valamint a házigazda horvátországi testvériskola mintegy 60 diákja találkozik egymással.

A vendéglátók mellett a pécsi Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a budapesti Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja, a budapesti Legyőzhetetlen Feketék Kosárlabda Klub Sportegyesület és a zágrábi VII. Gimnázium csapata vesz részt a tornán.

Drazen Petrovic legendássá vált Horvátországban játékstílusa és szorgalma miatt. A kétszeres olimpiai ezüstérmes kosaras eljutott az NBA-be, ahol ugyancsak meghatározó játékos lett belőle. Pályafutása csúcsán, 1993. június 7-én, mindössze 28 évesen Németországban halálos autóbalesetet szenvedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!