Otthon pihen és egyelőre nincs csapata Gergye Roland válogatott röplabdázónak

Sport, 2020.11.04

Magánéleti nehézségei miatt egyelőre csapat nélkül, itthon pihen Gergye Roland, a magyar röplabda-válogatott ütőjátékosa.

A 27 éves sportoló az M4 Sport Sporthíradójában szerdán elmondta: nyáron meghalt a nagyapja, ami nagyon megviselte, ráadásul mivel előző klubcsapata, a görög Olimpiakosz három hónap kényszerszünet után júniusban lejátszotta a döntőt a bajnokságban, a temetésre sem tudott hazajönni.

"Amikor hazaértem, úgy éreztem, pihenésre és a családomra van szükségem. Mentálisan rossz állapotban voltam" - fogalmazott a játékos, aki nyáron mindenben megegyezett a francia első osztályban szereplő Poitiers együttesével, amelyhez egyelőre nem utazott ki.

"Októberben kellett volna kimennem, de továbbra is itthon vagyok. Tartjuk a kapcsolatot a francia együttessel, van esély, hogy a téli átigazolási időszakban odaszerződöm, mert továbbra is ők az első számú opcióm" - jelentette ki 45-szörös válogatott Gergye, aki otthon tartja magát formában.

A nemzeti csapat januári Európa-bajnoki selejtezőjével kapcsolatban megjegyezte, már beszélt a szövetségi kapitánnyal, és Koch Róbert számít rá.

"Terveim szerint addigra már röplabdában is formában leszek, és tudok majd segíteni a csapatnak. Várom a felkészülést, mert évről évre egyre jobbak leszünk, remélem, sikerül kijutnunk az Eb-re" - tette hozzá. Jelezte: bízik abban, hogy az edzőtábort és a mérkőzéseket is rendben meg lehet majd tartani, rendezni.

A magyar válogatott a kvalifikáció G csoportjában szerepel a fehéroroszokkal, a portugálokkal és a norvégokkal egy négyesben. A tervek szerint a továbbjutás egy magyarországi és egy portugáliai tornán dől el január 8-10., illetve 14-17. között.

A kvartettből a csoportgyőztesek mellett az öt legjobb második jut ki a kontinensviadalra, melynek Lengyelország, Csehország, Észtország és Finnország lesz a házigazdája jövő ősszel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!