Öttusa vk-döntő - Német győzelem vegyes váltóban, a magyarok nem fejezték be a versenyt

Sport, 2021.05.16

A németek győzelmével ért véget a vegyes váltó az öttusázók világkupa-sorozatának székesfehérvári döntőjében.

A dobogóra még a fehérorosz és a guatemalai kettős állhatott fel. A Réti Kamilla, Bereczki Richárd páros a lovaglásban nem kapott pontot, a kombinált számban pedig már nem indult el.

A magyarok a 2x100 méteres úszásban 2:06.40 perces eredménnyel a kilencedik helyen végeztek a 13 váltót felvonultató mezőnyben. Ezt követően a vívásban 21 győzelemmel és 27 vereséggel ugyancsak kilencedikként zártak, így összesítésben a tizedik helyen álltak. A lovaglás Réti Kamillának nem sikerült, lova kétszer is ellenszegült, ő pedig leesett róla, ami ebben a számban kizárást vont maga után, vagyis pont nélkül maradtak a magyarok.

A lövészetekkel kombinált futásnak a 12. helyről vágott volna neki a hazai páros, de Kállai Ákos, a nők és Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya visszaléptette a kettőst. Három héttel a kairói világbajnokság előtt nem kockáztatták meg, hogy Réti - akinek az eséseknél kicsit meghúzódott a lába - rásérüljön.



Eredmények, vegyes váltó:

------------------------
1. Németország (Annika Schleu, Christian Zillekens) 1447 pont
2. Fehéroroszország (Volha Szilkina, Ilja Palazkov) 1443
3. Guatemala (Sophia Hernandez, Charles Fernandez) 1437
...13. Magyarország (Réti Kamilla, Bereczki Richárd) 497


A pénteki női versenyben Gulyás Michelle bronzérmet szerzett, Guzi Blanka 21., Alekszejev Tamara pedig 35. lett. Szombaton a férfiaknál a hazaiak közül a nyolcadik helyen végző Marosi Ádám szerepelt a legjobban. Kardos Bence a 24., Kasza Róbert a 35. helyen végzett.

A fináléban a vk-állomásokon elért eredmények alapján lehetett elindulni, az egyéni viadal 36-36 résztvevője számára nem rendeztek selejtezőt, ugyanakkor a döntőt az olimpiai lebonyolításnak megfelelően két részre bontották. A körvívásra csütörtökön, a verseny többi részére pedig pénteken, illetve szombaton került sor.

A magyarok közül egyelőre Kovács Sarolta és Demeter Bence rendelkezik kvótával. Öttusában kijelölt versenyeken lehetett, illetve lehet közvetlenül tokiói részvételi jogot szerezni, a 36-36 fős férfi és női ötkarikás mezőnyt pedig majd az olimpiai kvalifikációs ranglistáról töltik fel. Ezen jelenleg Gulyás Michelle és Marosi Ádám áll az élcsoportban a magyar öttusázók közül.

A tokiói játékokon egy országból nemenként két versenyző indítható, így ha többnek lesz jogosultsága, az adott nemzeti szövetség határoz.

A vk-döntő után a világbajnokságra - melyen közvetlen kvótát is osztanak - Kairóban kerül sor június 8-tól 14-ig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!