Paralimpia 2020 - Dávid Krisztina 15., Gurisatti Gyula 27. a 25 méteres vegyes számban

Sport, 2021.09.02

Egyik magyar induló sem jutott döntőbe csütörtökön a sportpisztolyosok 25 méteres vegyes számában a tokiói paralimpián.

Dávid Krisztina 555 körös teljesítménnyel 15., Gurisatti Gyula pedig 539-cel 27. lett az alapversenyben, amely pontlövészetből és rapid szakaszból állt.

A légpisztolyban kedden bronzérmes Dávid Krisztina az első etap után 286 körrel a tizedik helyen állt a 30 fős mezőnyben, melyben a nők és a férfiak együtt szerepeltek. A második, ugyancsak 30 lövéses szakaszban 269 körig jutott. A nyolcas döntőhöz 566 kör kellett.

"A gyorstüzelő rész hatalmas fizikai kihívás, három másodperc alatt kell leadni öt lövést egy sorozatban. A pont részét nagyon jól meg tudtam lőni" - összegzett Dávid Krisztina, aki egy fogás-, illetve sütéshibának és mentális fáradtságának tudta be, hogy a vártnál gyengébb eredményt ért el. - "A középmezőnyben végeztem, de ennél sokkal jobban tudok teljesíteni. Az egyéni legjobbam húsz körrel jobb."

Gurisatti 273-mal kezdett, majd 266-tal folytatta második versenyét az Aszaka Lőtéren.

"Az embernek mindig vannak magával szemben felállított elvárásai, de most nagyon alulmaradtam. Nem tudom, mi lehetett a gond, otthon ki fogom elemezni. Nagyon csalódott vagyok, mivel az edzésen elért eredményeim alapján nem erre számítottam" - mondta Gurisatti, aki elárulta, hogy ebben a számban szeretett volna a legjobban teljesíteni. Kedden, légpisztolyban 24. lett.

"Persze nézhetjük azt az oldalt is, hogy én 55 évesen itt lehettem a negyedik paralimpiámon. Sokat változott a mezőny, több lett a fiatal, akik nagyon jól teljesítenek. Egyenlőre nem találom azt a Gyulát, akinek meg kellett volna érkeznie ide. Ettől függetlenül boldogság számomra, hogy lányommal együtt juthattunk ki Tokióba."

Gurisatti Gréta a női vízilabdacsapattal bronzérmet nyert az olimpián.

A nevezési lista alapján mindkét magyar lő még szombaton az 50 méteres vegyes számban is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!