Paralimpia 2020 - Erős nap lehet a szombat - ELŐZETES

Sport, 2021.08.27

Úszásban, vívásban és atlétikában is nyílik esély magyar éremszerzésre a tokiói paralimpia szombati versenynapján, melyen két asztaliteniszező a döntőért játszik.

Iván Bence (S6) és Száraz Evelin (S6) 100 méter mellen úszik, utóbbi ebben a számban idén Európa-bajnok volt. Pap Bianka (S10) pedig - aki csütörtökön ugyanebben a számban, amit ő bemelegítésnek tekintett, a hetedik helyen végzett - ezúttal 100 méter gyorson indul, melyen volt már vb-harmadik, idén pedig Eb-aranyat nyert.

Asztaliteniszben Szvitacs Alexa (S9) már biztos érmesként az ausztrál színekben versenyző Li Na Lejjel a döntőért játszik, Pálos Péter (S11) pedig ugyancsak a fináléért a francia Lucas Créange-zsal csap össze.

Az Olimpiai Stadionban Ekler Luca (T38) 100 méteren áll rajhoz délelőtt, illetve döntőbe jutás esetén este. Ő a futók sprintszámában két éve vb-második, idén Eb-ezüstérmes volt.

A vívás utolsó előtti versenynapján a tőr egyéni versenyeket rendezik meg. A férfiaknál a riói ezüstérmes Osváth Richárd (A), a nőknél az öt éve egyéniben harmadik, csapatban második Krajnyák Zsuzsanna (A), valamint Hajmási Éva (A) - aki a riói csapatban ugyancsak szerephez jutott -, továbbá Madarászné Mező Boglárka (B) képviseli a magyar színeket.

Az Izu Velodrómban az utolsó magyar érdekeltségű versenyt rendezik, a látássérült Ocelka Róbert (B1) - azután, hogy szerdán tizedik lett a 4000 méteres üldözéses versenyben - tandempilótájával, Nagy Gergellyel az 1000 méteres időfutamban méreti meg magát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!