Paralimpia 2020 - Győzelmi esély kajakban - ELŐZETES

Sport, 2021.09.02

Három számban lesz érdekelt négy magyar kajakos pénteken a tokiói paralimpián, közülük Kiss Péter Pál a legjobb idővel jutott közvetlenül döntőbe.

A világ- és Európa-bajnok nagy eséllyel pályázik a győzelemre is a legkomolyabban sérültek között (KL1), de ehhez hiba nélkül kell teljesítenie a 200 méteres távot. Ugyanebben a kategóriában Juhász Tamás a középfutamból kísérelheti meg a döntőbe jutást, akárcsak Rozbora András (KL2) és Kiss Erik (KL3).

A Tokiói Vizes Központban Pap Bianka (S10) 200 m vegyesen úszik az után, hogy csütörtökön aranyérmet nyert 100 m háton. Mint mondta, utolsó számát illetően semmilyen elvárása nincs magával szemben, csak szeretne még egy jót versenyezni és élvezni a helyzetet. Az S4-es kategóriában vasárnap 100 m mellen aranyérmes Illés Fanni 100 m háton indul az S6-os kategóriában Száraz Evelinnel együtt.

A kerékpáros Wermeser Zsombor (C5), valamint Ocelka Róbert (B1) - guide-jával, Nagy Gergellyel - az országúti mezőnyversenyben fejezi be tokiói szereplését, Biacsi Ilona és Biacsi Bernadett (T20) 1500 méteren fut az Olimpiai Stadionban, a távolugrásban kedden paralimpiai bajnok Ekler Luca pedig 400 méteren igyekszik döntőbe jutni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!