Paralimpia 2020 - Nem jutott elődöntőbe a Csonka, Zborai asztalitenisz csapat

Sport, 2021.08.31

Nem jutott elődöntőbe, így az ötödik helyen végzett Csonka András és Zborai Gyula az asztaliteniszezők csapatversenyében kedden a tokiói paralimpián.

A magyarok az S8-as kategória negyeddöntőjében 2-0-ra kaptak ki az esélyesebb britektől.

Az összecsapás a párossal kezdődött, amit 3-1-re vesztett el a magyar kettős Billy Shiltonnal és Aaron McKibbinnel szemben, majd Csonka 3-0-ra kapott ki Shiltontól, így a következő egyesre már nem került sor.

"A párosban azt éreztük, hogy van keresnivalónk, de végül a jobbak nyertek. Egyesben már nem volt esélyem. Nagyon jól kihasználták a gyengeségeinket a britek, és ez ma elegendő volt a számukra" - mondta a 32 éves Csonka, aki oxigénhiánnyal született, ezért a jobb oldali végtagjait kevésbé tudja mozgatni. Ő korábban a nyolcaddöntőig jutott egyesben, melyben öt éve, Rio de Janeiróban ezüstérmes volt. Csapattársa, az autóbalesetes sérült, 58 éves Zborai a csoportjából nem jutott tovább.Eredmény:

csapatverseny, férfiak (S8), negyeddöntő:
Nagy-Britannia - Magyarország 2-0
------------------------------------

páros:
Billy Shilton, Aaron McKibbin-Csonka András, Zborai Gyula 3-1 (-10, 9, 6, 6)

egyes:
Shilton-Csonka 3-0 (8, 5, 7)


Szerdán a Szvitacs Alexa, Arlóy Zsófia alkotta csapat játszik délelőtt negyeddöntőt az ausztrálokkal (S9-10), illetve továbbjutás esetén még aznap este elődöntőt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!