Paralimpia 2020 - Wermeser hetedik lett 4000 méteren, Gáspár negyedik a rangsorolóban

Sport, 2021.08.27

A kerékpáros Wermeser Zsombor a hetedik helyen végzett C5-ös kategóriában a 4000 méteres üldözéses versenyben a tokiói paralimpián.

A dongalábbal született 23 éves magyar kerekes, aki az épek mezőnyében is rendszeresen rajthoz áll, csütörtökön az 1000 méteres állórajtos időfutamban 20. volt, pénteken a selejtezőben pedig a második párban egy francia ellenféllel tekert és 4:35.606 perccel ért célba az izui Velodrómban, ezzel három ellenfelét előzte meg. A két leggyorsabb jutott a döntőbe, a harmadik és negyedik pedig a bronzért küzd meg a tízfős mezőnyben.

"Ezt az időt vártuk, tizenhat másodpercet javítottam az egyéni csúcsomon. Sokat sikerült javulni az elmúlt években, amiért nagyon hálás vagyok a körülöttem lévőknek. Jöhet az országút, az már jobban testhez áll, a mezőnyversenyt nagyon várom, ott bármi történhet" - mondta Wermeser Zsombor, aki a pályaversenyek után kedden az országúti egyéni időfutamban, majd pénteken a mezőnyversenyben is rajthoz áll.

Pénteken délelőtt szerepelt a kerekesszékes íjász Gáspár Tamás (W1) is, aki a rangsorolóban 72 lövésből 647 körrel negyedik lett a 12 fős mezőnyben. Ezzel megspórolta a nyolcaddöntőt, és hétfőn a negyeddöntőben lő újra a Jumenosima Íjász Parkban.

Az izzasztó melegben rendezett rangsoroló után úgy összegzett, hogy a verseny első felében, amikor 328 kört lőtt, azt hozta, amit eltervezett, a másodikban viszont, amikor 319-ig jutott, leesett a vércukra, de nem volt lehetősége, frissíteni.

"Sikerült az első négyben végezni, ami a cél volt. Edzünk, készülünk a döntőnapra, nagyon pozitív vagyok" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!