Párizs 2024 - Bácsi: plusz három kvótával már egész jól állnánk

Sport, 2024.03.22

Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) szakmai igazgatója szerint a vezetőség fogásnemenként egy-egy kvótával már elégedett lenne az április 5-én Bakuban rajtoló kontinentális olimpiai kvalifikációs tornán.

"Az előzetesen kitűzött célunk az volt, hogy négy-hat birkózónk legyen ott Párizsban. Jelenleg két kvalifikációnk van, tehát a plusz három kvótával már egész jól állnánk, és higgadtabban készülhetnénk a májusi, isztambuli világkvalifikációs viadalra. De minél előbb szerzünk minél többet, annál nyugodtabbak vagyunk" - idézte a hazai szövetség hírlevele a versenyzőként kétszeres világ- és Európa-bajnok szakembert.

Az április 5. és 7. között sorra kerülő viadalon 13 magyar birkózó lép majd szőnyegre, akik Bácsi szerint az elmúlt időszakban egyre jobb formát mutatnak a nemzetközi versenyeken. Szabados Noémi U23-as Európa-bajnoki bronzérmes versenyző két hete második lett Antalyában, míg a vb-ezüstérmes Szőke Alex megnyerte a dániai Thor Masterst.

"Mindenkinél javuló formát tapasztalhattunk, és összességében pozitívan értékeljük a történteket. Szőke Alex teljesítménye rendkívül biztató, ahogyan Szabados Noémié is" - fogalmazott az MBSZ honlapján Bácsi Péter, aki azt is elárulta, hogy kisebb sérülések és apróbb betegségek hátráltatták a csapatot, előbbi főként Lévai Zoltán bokájára, utóbbi pedig Ligeti Dánielre vonatkozik. - "Szerencsére alapvetően minden rendben van, gördülékenyen halad a felkészülés. Azt már tudjuk egy ideje, hogy Szekér Szimonetta sajnos nem tud indulni térdműtét miatt".

A Sportkórház közösségi oldala szerint Szekér mellett az Európa Játékok-ezüstérmes Torba Erik is térdműtéten esett át, akire a keresztszalag-pótlás után várhatóan féléves felépülési idő vár, így ő biztosan nem szállhat versenybe a párizsi kvótáért.

Az azeri fővárosban súlycsoportonként az első két helyezett válthatja meg a jegyét Párizsba, tehát a kvótaszerzéshez döntőbe kell jutni. A kontinentális ötkarikás kvalifikáció az eddigiektől eltérően egynapos lesz, így a döntőket és a vigaszági mérkőzéseket sem bonyolítják le Bakuban.

A magyar válogatott a tavalyi, belgrádi kvalifikációs vb-n aranyérmes Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) és Losonczi Dávid (kötöttfogás, 87 kg) révén két indulási jogot szerzett eddig a nyári játékokra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!