Párizs 2024 - Nem rendeznek döntőt a birkózó kvalifikációs tornákon

Sport, 2023.11.14

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) bejelentette, hogy új lebonyolítási rendszert vezetnek be, amely szerint nem rendeznek majd döntőt a jövő évi birkózó olimpiai kvalifikációs tornákon.

Az UWW a honlapján számolt be az új lebonyolításról, mely szerint a világranglista alapján minden súlycsoportban a legjobb négy birkózót emelik ki a sorsolásnál, és a kontinentális kvalifikációkon a döntők mellett vigaszági mérkőzéseket sem rendeznek.

Az április 4. és 7. között Bakuban sorra kerülő európai viadal délelőtti programjában a selejtezőktől a negyeddöntőkig mennek majd a küzdelmek, este pedig az elődöntőket rendezik, melyek a párizsi kvótákról döntenek majd - itt súlycsoportonként csak két indulási jogot osztanak.

Az isztambuli világkvalifikáción, május 9-12. között azonban megrendezik a bronzmérkőzéseket, melynek győztesei küzdenek majd meg egymással a kategória harmadik olimpiai kvótájáért. A világkvalifikációs torna kétnapos lesz, és a vigaszági meccsekre is sor kerül, ezen a versenyen mindkét nap be kell mérlegelniük a versenyzőknek.

A magyar válogatott a szabadfogású 65 kilogrammos Muszukajev Iszmail és a kötöttfogású 87 kilós Losonczi Dávid világbajnok birkózók révén eddig két párizsi indulási jogot szerzett a belgrádi vb-n.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!