Párizs 2024 - Siklósi szerint a csapat bármely tagja érmes lehet egyéniben

Sport, 2024.02.27

Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívó szerint a párbajtőrcsapat bármelyik tagja esélyes az éremszerzésre a párizsi olimpián.

A Vasas 26 éves sportolójának vezetésével szombaton a férfi párbajtőrözők a heidenheimi győzelmükkel hivatalosan is bebiztosították helyüket a nyári ötkarikás játékokon, erről pedig a csapatkapitány egy megható bejegyzést közölt Facebook-oldalán.

"Én ezeket a mondatokat nem azért írtam, hogy csak valami hangzatos poszt legyen, hanem abszolút így is gondolom, és egyébként a három csapattársamra büszkébb vagyok, mint magamra, mert nagyon nagy fejlődésen mentek keresztül" - kezdte az értékelést Siklósi Gergely az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában.

Hozzátette, hogy ő előbb várta a bravúrokat ettől az együttestől, mivel az első évben sokszor bekerültek a négy közé, de nem jöttek konzisztensen az érmek, idén viszont többször a negyeddöntőben búcsúztak. Siklósi szerint azonban ez a csapat annyira fegyelmezett, stabil, szorgalmas és képességeit tekintve is a riválisok felett áll, hogy folyamatosan érmeket kellene szereznie és az olimpián is minimum az éremért, de reményei szerint az elsőségért szállhat majd harcba.

A világbajnok Koch Máté elmondta, hogy csapattársa egyfajta kapitányi funkciót lát el, Siklósi pedig hangsúlyozta, csak azért lehet ebben a szerepben, mert ő már megtapasztalta az olimpia hangulatát.

"Egyénileg mind a négyen képesek vagyunk a sikerre, ezért nem igazán teszünk magunk között különbséget, éppen ezért nem sértődök meg azon, ha nem én vagyok a befejező ember. Az egyéni teljesítmények alapján mindannyian képesek vagyunk arra. Többször bizonyítottunk, hogy Grand Prix-n vagy világkupán egyéniben érmet szerzünk. Csapatként négyen jutottunk ki az olimpiára, ebből hárman fogunk egyéniben is versenyezni, és aki közülünk pástra lép, az képes az egyéni éremszerzésre is" - mondta Siklósi, majd azt hangsúlyozta, hogy a lehető legjobb időben és módon biztosították helyüket a párizsi játékokra, mivel a korai kvalifikáció hozhatott volna egy túl nyugodt felkészülést, így viszont szinte az utolsó pillanatig oda kellett figyelniük.

"Az Európa Játékok nagyon hasonló volt ehhez a világkupához, mert ott mindenki tényleg a legjobb formáját hozta és az volt az utolsó verseny, amikor mind a négyen nagyon jól vívtunk. De még úgy is tudtunk érmeket szerezni, ha csak egy vagy két ember tudott százszázalékosan vívni, most viszont mindenki csúcsformában volt" - mondta Koch, majd Siklósi hozzátette, hogy a csapat tagjainál most ért be az a rutin, ami kellett a sikerhez.

Koch szerint nagyon fontos volt, hogy most először le tudták győzni a franciákat, így pedig jelenleg világranglista-vezetőként készülhetnek az olimpiára, majd kijelentette, hogy az aranyéremért mennek.

A két klasszis vívó úgy vélte, a csapat nagyon jól összekovácsolódott edzőjükkel, Dancsházy-Nagy Tamással, aki már a tokiói játékok előtt is segítette Siklósi felkészülését. Jövő héten a budapesti GP-n állnak pástra, amelyen Andrásfi Tibor, valamint Nagy Dávid a selejtezőben, míg Siklósi és Koch a főtáblán kezd. Ezt követően Franciaországban versenyeznek, majd még egy világkupa vár rájuk a 150 nap múlva kezdődő olimpia előtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!