Párizs 2024 - Sopronban lesz a női kosaras selejtezőtorna sorsolása is

Sport, 2023.09.15

Sopron ad otthont annak az októberi sorsolásnak, amelyen kiderül, a magyar női kosárlabda-válogatott mely csapatok ellen küzd meg jövő februárban a párizsi olimpiai kvótáért.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a nemzetközi szövetség (FIBA) pénteken jelezte, hogy október 5-én, 19.30-kor "Sopron ikonikus helyszínén, a frissen felújított Múzeumnegyedben rendezik a selejtezőtornák sorsolását".

Arról múlt szombaton született döntés, hogy az Európa-bajnoki negyedik magyar válogatott Sopronban küzdhet meg a párizsi repülőjegyért 2024. február 8. és 11. között.

Székely Norbert szövetségi kapitány együttesén kívül a 16 csapatos kvalifikációban még 13 válogatott ismert: az Egyesült Államok (világbajnok), Belgium, Spanyolország, Franciaország, Szerbia és Németország (az Eb legjobbjai), Kína, Japán, Ausztrália és Új-Zéland (az Ázsia-bajnokság legjobbjai), Brazília (az Amerika-bajnokság legjobbja), valamint Nigéria és Szenegál (az Afrika-bajnokság legjobbjai). Hozzájuk csatlakozik még a novemberben esedékes amerikai előselejtezőről két együttes.

A párizsi játékokon eddig csak a rendező franciák és a tavaly világbajnok amerikaiak biztosították a helyüket.

A magyar női válogatott eddig egyszer, 1980-ban szerepelt olimpián, és negyedikként zárt Moszkvában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!