Párizs 2024 - Vadnai Jonatán célja az éremszerzés

Sport, 2024.02.26

Vadnai Jonatán vitorlázónak az éremszerzés lesz a célja a nyári, párizsi olimpián.

"Konkrét eredményen még nem gondolkoztam, de mindenképpen megpróbálom megcélozni a dobogót. Azzal lennék elégedett, ha maximálisan ki tudnám hozni magamból azt a tudást, ami bennem van, és ha nem leszek érmes, akkor azt szeretném érezni, hogy nem rajtam múlt" - nyilatkozta hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Vadnai Jonatán pénteken ezüstérmet nyert az ILCA (korábbi Laser) hajóosztály athéni Európa-bajnokságán, ezzel jutott ki az ötkarikás játékokra. Mint felidézte, nagyon nehezen indult számára a hét, mert az elején időjárási okok miatt nem volt elég futam, és nem is kezdett jól. Nagy boldogságot jelentett számára, hogy a verseny végén pótolták az elmaradt futamokat és fel tudott zárkózni, ráadásul bátyja, Benjamin ötödik lett, Érdi Mária pedig megnyerte a női Európa-bajnokságot.

"Mentálisan ez volt az eddigi legnehezebb versenyem. Úgy kezdtük, hogy négy futamot is félbeszakítottak, mert nem volt szél. Utána már nem tudtuk, melyik lesz az a futam, amelyben kitart a szél egészen a célig" - mesélte.

A negyedik napon úgy állt a mezőny, hogy a tervezett tíz futamból csak kettőt tudtak megrendezni, a Balatonfüredi Yacht Club sportolója pedig az 54. helyről várta a folytatást, és nem tudta, lesz-e elég futam, hogy javítson és felzárkózzon. Az ötödik napon aztán le tudtak bonyolítani három futamot, ezzel lezárult a kvalifikáció, majd az utolsó nap is nagyon hullámzóan alakult, de a legutolsó futam megnyerésével Vadnai megszerezte az ezüstérmet.

Mint mondta, a testvére is ott lesz majd Párizsban, ahogyan ő is elkísérte a bátyját Tokióba 2021-ben.

"Mi mindig is egy csapatként működtünk. Annak ellenére, hogy csak az egyikünk utazhat az olimpiára minden ciklusban, megmaradtunk ilyen jó testvéreknek, és támogatjuk egymást" - szögezte le.

Vadnai Jonatán vasárnap Horvátországba utazik egy edzésblokkra, április elején és végén egy-egy világkupa-versenyen áll rajthoz, májusban pedig Marseille-be költözik az olimpiai vitorlásversenyek helyszínére, és ott készül tovább.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!