Pat Cortina szívesen maradna a női hokiválogatott szövetségi kapitánya

Sport, 2024.05.01

Pat Cortina szívesen maradna a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, miután a csapattal a múlt héten kivívta az elitbe jutást.

A kanadai olasz szakvezető szerdán az MTI-nek a bolzanói férfi divízió I/A tornán elmondta, hogy komoly fegyvertény volt Klagenfurtban megszerezni az első két hely egyikét, de a játékosai az utolsó másodpercig harcoltak ezért.

"Nem titok, szeretem a csapatot, szívesen folytatnám velük a munkát" - jegyezte meg.

Cortina edzői pályafutása alatt a magyar férfi válogatottat egyszer - Szapporóban 2008-ban -, a nőit pedig kétszer - Budapesten 2019-ben és idén Klagenfurtban - juttatta fel az elitbe.

Az 59 éves, montreali születésű Cortina az elmúlt három szezonban a német harmadosztályú, Garmisch-Partenkirchen-i SC Riessersee vezetőedzői posztját is ellátta, de megjegyezte: ez a munkája minden bizonnyal véget ér nyáron.

A magyar-román férfi divízió I/A-mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, ez egy igazi derbi, örök csata, és senki ellen sem lehet biztosra menni, mert egy találkozón bármi megtörténhet. Ezúttal az addig pont nélküli románok 2-1-re verték az első két meccsüket megnyerő magyar válogatottat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!