Peking 2022 - A férfi lesiklással vasárnap kezdenek az alpesi síelők - ELŐZETES

Sport, 2022.02.05

Egyetlen magyar sem szerepel vasárnap a pekingi téli olimpián, az alpesi számok egyik legnagyobb érdeklődéssel várt számában, a férfi lesiklásban viszont bajnokot avatnak.

A leggyorsabb szakágban a világkupában éllovas Aleksander Aamodt Kilde számít a legnagyobb favoritnak, ő nyerte az utolsó edzést is a Jencsingben lévő Hsziaohajte pályáján. Ugyanakkor a 2017-ben világbajnok svájci Beat Feuz, a Szocsiban győztes osztrák Matthias Mayer, az összetett vk-t vezető Marco Odermatt és az olasz Dominik Paris diadala sem lenne meglepetés a klasszikus versenyben, ugyanis valamennyien kevesebb mint 100 ponttal maradnak el a norvég riválistól. Az utolsó tréningen viszont a négy "kihívó" egyike sem szerepelt a legjobb négy között.

Szintén bemutatkoznak a mostani játékokon a férfi sífutók és köztük az olimpia egyik legnagyobb sztárja, a norvég Johannes Hösflot Klaebo, aki háromszoros olimpiai és hatszoros világbajnokként várja a 15 plusz 15 kilométeres viadalt.

A férfi síugróknál normálsáncon hirdetnek győztest és a szombati selejtező alapján rendkívül szoros versenyre van kilátás. Ebben a számban is jól szerepeltek a norvégok, ugyanis Marius Lindvik és Robert Johansson zárta az első két helyen a kvalifikációt, miközben a legjobbnak tartott honfitársuk, a világkupa címvédője, Halvor Egner Granerud csak 28. lett. A mostani vk-ban szorosan második, a Négysáncversenyen viszont győztes japán Kobajasi Rjoju ugyanakkor nem okozott csalódást a negyedik helyével. Harmadikként kisebb meglepetésre a lengyel Piotr Zyla, a szám világbajnoka zárt.

Szánkóban véget ér a férfi egyes, az első, szombati nap után a német Johannes Ludwig vezet, de előnye mindössze 39 ezred az osztrák Wolfgang Kindllel szemben, így még semmi sem dőlt el.

Ezen kívül további három számban avatnak bajnokot: a gyorskorcsolyázóknál férfi 5000 méteren, a hódeszkásoknál női slopestyle-ban, míg a síakrobatáknál női mogulban osztanak érmeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!