Peking 2022 - A kedden bemutatkozik a sífutó Kónya Ádám - ELŐZETES

Sport, 2022.02.07

A sífutó Kónya Ádám kedden sprintben mutatkozik be a pekingi téli olimpián, és testvérének - egyben edzőjének - elmondása szerint napról napra jobb formában érzi magát.

Kónya Bálint az MTI-nek egy nappal a rajt előtt elmondta: az látszik, hogy testvérén januárban "átment a koronavírus", de amit lehetett, azt megcsinálták az azóta eltelt időben.

"Hétfőn még csináltunk pár sprintet. Gond nélkül felengedik a versenyzőket az olimpiai pályára, mert a hidegben nem kell attól tartani, hogy romlana a hó állapota. Továbbra is cél, hogy Ádám a legjobbak időeredményétől legfeljebb tíz százalékkal maradjon le. Helyezésben nem tudni, hogy ez mire lesz elegendő" - fogalmazott.

A 30 éves Kónya Ádám Phjogcshangban sprintben a 64., 15 kilométeren pedig a 85. helyen végett. Most ezen két számon kívül a tömegrajtos szabadstílusú 50 kilométeren is rajthoz áll.

A többi, keddi versenyszám közül kiemelkedik a férfi alpesi sízők szuperóriás-műlesiklása, ahol a szakági világkupában éllovas norvég Aleksander Aamodt Kilde a csalódást keltő hétfői lesiklás - ötödik lett - után próbálhat meg olimpiai dobogóra állni. Ebben az összetett vk-ban éllovas svájci Marco Odermatt mellett a két osztráknak, Matthias Mayernek és Vincent Kriechmayrnek van a legnagyobb esélye megakadályozni.

Curlingben befejeződik a vegyespárosok küzdelme, a bronzmérkőzésen a svédek a világbajnok britekkel, míg a döntőben százszázalékos olaszok a négy éve bronzérmes norvégokkal csapnak össze. A gyorskorcsolyázóknál a férfiak 1500 méteres távján avatnak olimpiai bajnokot, hódeszkában két aranyérem talál gazdára - férfi és női párhuzamos óriás-műlesiklás -, síakrobatikában a női big air döntőjét rendezik, míg a szánkósoknál a női egyéni verseny utolsó két futamára kerül sor.

A versenynap tizedik aranyérmét sílövészetben osztják majd ki, ahol a férfiak 20 kilométeres, egyéni indításos viadalában a norvégok és a franciák különversenyébe a svéd Sebastian Samuelsson és az orosz Alekszandr Loginov szólhat bele.

Az éremosztó viadalok mellett női jégkorong csoportmérkőzéseket rendeznek, illetve a férfi műkorcsolyázók bemutatják a rövidprogramjukat a jövő vasárnapi tartó pekingi játékokon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!