Peking 2022 - Csoj Min Dzsong újra szárnyalna

Sport, 2022.02.03

Csoj Min Dzsong, a dél-koreaiak rövidpályás gyorskorcsolyázója szeretné bebizonyítani a pénteken rajtoló pekingi olimpián, hogy képes olyan vagy jobb teljesítményre, mint négy évvel ezelőtt Phjongcshangban, ahol két aranyérmet szerzett.

A 23 éves sztár 2018-ban 1500 méteren, valamint a női váltóval lett olimpiai bajnok, ám azóta többször volt sérült, ráadásul a holland Suzanne Schulting kirobbanó formában van.

"Tulajdonképpen egyből Phjongcshang után már Pekingre figyeltem. A második olimpiámon meg akarom mutatni a közönségnek, hogy az elsőnél is jobb teljesítményre vagyok képes" - fogalmazott Csoj, aki azóta már nem vezeti a világranglistát, és az októberi világkupa nyitányon - éppen Pekingben -, megsérült, így Nagojában nem tudott rajthoz állni, csak novemberben Debrecenben és Dordrechtben.

"Őszintén szólva, nehéz volt visszatérni. Elkezdtem pozitívan gondolkodni, és Dordrechtben már nyerni tudtam" - mondta Csoj a Reuters hírügynökségnek. Kiemelte: most már az olimpiára összpontosít.

"Készen állok, hogy élvezzem Pekinget. Gyorsabb vagyok, mint a világkupán, és van erőm is, hogy külső íven előzzek. Nagyon keményen dolgoztam ezért" - tette hozzá.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenye - ahol a magyarok több számban is dobogóesélyesek - szombaton kezdődik, vegyesváltóban már érmet is osztanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!