Peking 2022 - Hector az élen az óriás-műlesiklás első futama után, Tóth Zita kiesett

Sport, 2022.02.07

A szakági világkupában éllovas Sara Hector áll az élen a női óriás-műlesiklás első futama után a pekingi téli olimpián. Tóth Zita nem tudott lejönni a pályán, így kiesett.

A svéd 6-os rajtszámmal nagyon stabilan, hiba nélkül, jó tempóban síelt a napsütéses időben, mínusz 11 fokos hidegben a jencsingi zónában, a Hsziaohajte-hegységben kialakított pályán. Rögtön utána következett a címvédő Mikaela Shiffrin, de az amerikai nem sok időt töltött a pályán, a kemény felületen az egyik kapuvétel nem sikerült neki, kicsúszott.

Hector mögött az osztrák Katharina Truppe a második három tized hátránnyal, míg a harmadik helyről az olasz Federica Brignone várja - 42 százados lemaradással - a közép-európai idő szerint 7.30-kor kezdődő második futamot.

Tóth Zita, aki a megnyitón Kékesi Mártonnal együtt vitte a magyar zászlót, 56-os rajtszámmal indult a 82 fős mezőnyben, de nem tudott lejönni a 44 kanyart és 47 kaput tartalmazó pályán, már a pálya első részén, a 10. kapunál rontott.

Az első hatvan közül 16 síző esett ki, kettő pedig el sem indult. A 19 éves magyar versenyzőnek lesz még egy száma, szerdán műlesiklásban szerepel majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!