Peking 2022 - Kettős orosz siker a férfi sífutók 15+15 kilométeres számában

Sport, 2022.02.06

Az orosz Alekszandr Bolsunov óriási fölénnyel megnyerte a férfi sífutók 15+15 kilométeres vasárnapi versenyét a pekingi olimpián, amelyen az ezüstérmet honfitársa, Gyenyisz Szpicov szerezte meg.

A férfiak síatlonnak nevezett száma hasonló képet mutatott a nők szombati versenyével. Ott a norvég Therese Johaug végig kiemelkedett a mezőnyből, ezúttal pedig Bolsunov nyert simán.

A világbajnoki címvédő orosz sífutó az első 15 kilométeres részen Iivo Niskanennel közösen szakadt el a mezőnytől és dolgozott ki komoly előnyt az üldözőkkel szemben, majd a szabadstílusú rész elején villámgyorsan maga mögött hagyta a finnt is, és onnantól kezdve fokozatosan növelte a különbséget a teljes mezőnnyel szemben. Az ötödik olimpiai érmét, de első aranyát nyerő Bolsunov végül több mint egy perccel előzte meg a Niskanen elé került Szpicovot. A finn pedig végül a bronzéremnek örülhetett.

A verseny nagy vesztese a norvég csapat volt, amely érem nélkül zárt, legnagyobb sztárja, a háromszoros phjongcshangi győztes Johannes Klaebo pedig csak a 41. lett, több mint 9 perccel elmaradva Bolsunovtól.


Eredmények:

sífutás, férfi 15+15 km tömegrajtos verseny, olimpiai bajnok:

-------------------------------------------------------------
Alekszandr Bolsunov (Orosz Olimpiai Bizottság) 1:16:09.8 óra
2. Gyenyisz Szpicov (Orosz Olimpiai Bizottság) 1:17:20.8
3. Iivo Niskanen (Finnország) 1:18:10.0
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!